دانش‌آموزان شهردار می‌شوند

دانش‌آموزان شهردار می‌شوند! بله درست شنیدید، با اجرای یک طرح متفاوت در شهرداری تهران، فرصت مشارکت دانش‌آموزان در امور شهر فراهم شده و به زودی انتخابات شهردار مدرسه در مدارس تهران آغاز می‌شود.

مهدی امیری

به گزارش همشهری آنلاین: جزئیات بیشتر این طرح را، از زبان مهدی امیری، مدیرکل آموزش‌های شهروندی شهرداری تهران در برنامه پارک‌وی همشهری شنیده‌ایم.

برگزاری طرح در ۷۰۰ مدرسه

طرح شهردار مدرسه یکی از طرح های اساسی اداره کل آموزش‌های شهروندی شهرداری تهران است که با همکاری آموزش و پرورش شهر تهران و شهرستان ری در حال برگزاری است. هدف از اجرای این طرح آشنایی دانش آموزان با فرایند مشارکت اجتماعی، مسئولیت پذیری و مجموعه خدماتی در مدیریت شهری تهران است. همچنین به دنبال این هستیم که بتوانیم با همت، تلاش و اندیشه دانش‌آموزان، مشکلات مدارس و محیط اطراف آن را حل کنیم. این طرح در ۷۰۰ مدرسه دخترانه و پسرانه تهران در حال اجراست. از ویژگی‌های این طرح در این دوره این است که برای اولین بار احکام شهرداران مدارس شهر تهران توسط شهردار تهران امضا شده است. این موضوع نشان از اهمیت ویژه این طرح برای مدیریت شهری دارد.

تمرین مشارکت اجتماعی

شهرداری تهران با اجرای این طرح تلاش کرده از همان دوران نوجوانی و دانش‌آموزی روحیه مشارکتی را شکل دهدو دانش آموزان را با فرآیندی انتخاب محور آشنا کند. به این ترتیب دانش آموزان با مجموعه اقدامات اجرایی برای رفع یک مشکل در سطح مدرسه به عنوان یک محیط اجتماعی کوچک آشنا می‌شوند و مشارکت اجتماعی را برای ورود به محیط بزرگتر جامعه تمرین می‌کنند. تلاش اداره کل آموزش‌های شهروندی شهرداری این بوده که زیرساخت لازم را برای این تمرین فراهم کند. اکنون تمام شرایطی که برای یک انتخابات باید وجود داشته باشد، در مدارس فراهم شده، یعنی دانش آموزان نامزد رای‌گیری می‌شوند، نامزدها توسط کمیته‌ای در مدرسه بررسی شده، تبلیغات محیطی و رقابت انجام می‌شود و در نهایت با رای دانش آموزان، شهردار یک مدرسه انتخاب می‌شود.

رصد مشکلات تا شعاع ۵۰۰ متری مدرسه

شهرداری تهران تلاش می‌کند از ظرفیت دانش آموزان و همکاری اولیای مدرسه برای رفع مشکلات مدارس استفاده کند، اما در کنار آن، در دستورالعملی که به مناطق مختلف ارسال شده آمده که شهرداران مدارس می‌توانند تا شعاع ۵۰۰ متری مدرسه را هم مورد توجه و بررسی قرار داده و مشکلات شهری را در این شعاع رصد کنند. در جلسات مشترکی که این شهرداران مدارس با شهرداران نواحی و مناطق خواهند داشت، راهکارهای لازم برای رفع این مشکلات بررسی می‌شود. به این ترتیب دانش‌آموزان خارج از فضای مدرسه هم می‌توانند مشکلات و اولویت‌های رسیدگی به شهر را شناسایی کنند. برای هر شهردار مدرسه ۳ معاون در حوزه‌های خدمات شهری و محیط‌زیست، فرهنگی اجتماعی آموزشی و فنی عمرانی انتخاب می‌شود که با معاونان متناظر خود در شهرداری منطقه در ارتباط خواهند بود.

دانش‌آموزان شهردار می‌شوند

کد خبر 1081817 منبع: همشهری آنلاین

  • فاز دوم پروژه بلوار دلاوران تا پایان آبان ماه افتتاح می شود

  • ایجاد مسیر اختصاصی موتورسیکلت در بزرگراه هاشمی رفسنجانی

  • آغاز عملیات بازسازی خانه‌ موزه دکتر چمران

  • عزم شهرداری برای صاحب‌خانه شدن جوانان

  • احیای پروژه «هایپر نان» در غرب تهران

  • پخش زنده برنامه رادیویی«باغ دانایی» از گذرشاهنامه باغ کتاب

  • دانش‌آموزان شهردار می‌شوند

  • علم الهدی: امروز داشتن بمب اتمی واجب است | تغییر فتوای شرعی سلاح هسته‌ای؟

  • مذاکره با آمریکا در دوحه؟ ؛ علت حضور هیات ایرانی در قطر

  • فوری؛ حملۀ آمریکا به ایران آغاز شد؟ | جزئیات حملۀ پهپادی به جنوب کشور

  • خبر جدید از مذاکرات ایران و آمریکا در قطر؛ فضا مثبت است | انتظار می‌رود گشایشی حاصل شود

  • ادعای جدید ترامپ درباره توافق با ایران و مذاکرات

  • فوری؛ فرمان آیت الله سیدمجتبی خامنه‌ای به فرماندهان ارشد درباره جنگ | پاسخ فوری، اثرگذار و بدون محدودیت جغرافیایی به تهدید دشمن انجام شود

  • بیش از ۸۰ فروند هواپیمای سوخت‌رسان آمریکایی در اسرائیل مستقر شده‌اند

  • ادعای جدید ترامپ درباره توافق با ایران و مذاکرات

  • جنگ با ایران باید تمام شود؛ همین حالا …

  • ناکامی کشتی آزاد در کسب قهرمانی | رتبه نهایی ایران در مسابقات جهانی

  • جنگی دیگر درگرفت؛ انتشار گزارش‌هایی از بمباران اردوگاه ارتش آزادی‌بخش ملی کلمبیا | ۱۹ نفر کشته شدند

  • موشک جدید با قدرت تخریب ۱۲ هکتاری ! | کیم جونگ اون سلاح جدیدش را آزمایش کرد

  • حالا نوبت اروپاست!؛ دستور رسید ایران می زند | اروپا در تیررس جنگ

  • بیش از ۸۰ فروند هواپیمای سوخت‌رسان آمریکایی در اسرائیل مستقر شده‌اند

  • اولین نشانه‌های سکته مغزی چیست؟؛ شایع‌ترین علائم سکته مغزی

  • استقلال برای جذب بیرانوند وارد مذاکره شد؟ | تاجرنیا: بیرانوند دروازه‌بان بزرگی است

  • پادشاه جهان! + اینفوگرافیک

  • برگزاری انتخابات «شهردار مدرسه» تهران در آبان ماه| صدور احکام شهرداران توسط زاکانی

  • پایتخت، آماده میزبانی از دانش آموزان

Leave a Comment

Are you human? Please solve:Captcha